Bitbotosaurus og sommerskole på Squeed

2022-08-25
IMG_1.JPEG

I starten av skoleferien hadde Squeed gleden av å være vertsbedrift for den årlige sommerskolen til Oslo kommune

Dette var første gang IT-bransjen deltok i gjennomføringen av tech-sommerskolen. I samarbeid med flere av teknologibedriftene som «bor» her, bidro Squeed og flere andre selskaper i Rebel blant annet med lokaler og veiledning for gi en best mulig opplevelse for elevene. Midt i blinken - vi sitter jo i en techhub, hvor det å vise frem mulighetene med teknologi er i fokus!

Tilbudet var veldig populært, og til slutt fikk 30 elever tilbud om å være med. Disse fikk bruke uka på programmering av robot-biler og å sette seg inn i ny (og for noen mer kjent) teknologi, sensorer og micro:bit.

Team Squeed
Teamet vårt bestod av tre flinke, kule og hardtarbeidende 08-ere, - med fantastisk humor også. Det ble den morsomste uka for oss på lenge, og muligvis også for dem :D

Morten, Mathias og Sivert kommer fra Brannfjell US og Manglerud US, med en felles interesse for programmering. De hadde nok litt erfaring med bygging av roboter, kunstig intelligens og sensorteknologi allerede. I tillegg hadde de masse initiativ, høyt tempo og gjennomføringsevne - og roboten tok derfor ganske raskt både form (og design) og fikk ønsket funksjonalitet. Veileder Ole bidro med nødvendig ekspertise når de kjørte seg litt fast, men det skjedde ikke ofte.

Det kom et lite setback under prøvekjøring, men det ordnet seg ganske raskt da det var en reserve micro:bit tilgjengelig. Som kjent må det testes grundig under smidig utvikling, - og noen ganger må man av ulike årsaker starte på nytt med løsningen!

Uka ble avsluttet med en felles presentasjon og demonstrasjon fra alle teamene, og Team Squeed fikk tildelt utmerkelsen «beste brukervennlighet» for Bitbotosaurusen. Gratulerer!

Etter endt uke hadde vi et lite intervju med gutta:

Hvordan har det vært på sommerskolen?
-Veldig bra! Både å jobbe med programmering, og det å være hos Squeed. Ole og Gunn har vært «nice» og vi har fått hjelp til det vi trengte. -Den første Bitbotosaurusen vi hadde laget og kodet ble dessverre ødelagt da vi testet den ved å kjøre ut i gangen: da kom det en uheldig dame og tråkka på den. Det ble litt krise en kort stund. Men heldigvis fikk vi en ny micro Bitbot og kunne flytte koden over på den og så gjøre den ferdig. Da ble vi veldig fornøyde med resultatet. Vi fikk en Bitbotosaurus med både fjernstyring og (sonar), med lys og lyd – og den kunne gjøre det vi ville at den skulle gjøre.

Tror dere at dere vil være med på dette neste år også?
-Ja! Vi vil gjerne være med på dette igjen.

Har dere lyst til å jobbe med teknologi etter hvert?
-Ja vi tror det, vi liker jo å kode og lage ting. Det har vært veldig gøy å lage denne Bitbotosaurusen i alle fall!

I Squeed sier vi tusen takk for at vi fikk være med, og spesielt takk til Morten, Mathias og Sivert for deres bidrag. Vår erfaring er - kort oppsummert - at det er mange teknologiinteresserte ungdommer der ute med et stort ønske om å lage bra og kule ting. Det lover godt for fremtiden!Vis alle